Ζωόπουλη review

Ζωόπουλη

Οι ταινίες animation τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές ιδέες που έχουμε δει και αποτελούν μια σταθερή αξία για τον κινηματογράφο ψυχαγωγίας  κάτι που αποδεικνύεται και με την ταινία Zootopia.

Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε συνήθειες και στερεότυπα. Όταν η αισιόδοξη και πανέξυπνη Τζούντι Χοπς καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια κυνική και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ. Μαζί θα έχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό.


Για μια ακόμα φορά με το Zootopia έχουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική κεντρική ιδέα, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή καθώς ο ίδιος δεν έχει ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο.

Πέρα από την εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, σε πολύ μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει και προσφέρει πολλά στον θεατή, όπως θέαμα, συναισθήματα και γενικότερα όσα θέλουν να δώσουν αυτού του είδους οι ταινίες, χωρίς καθόλου υπερβολές.

Η ταινία ξεκινάει όπως είναι λογικό με την παρουσίαση των χαρακτήρων, οι οποίοι είναι συμπαθέστατοι και γενικά μπορούμε να πούμε ότι στο αρχικό κομμάτι η ταινία είναι πολύ ευχάριστη και σίγουρα πολύ καλή και στην συνέχεια φορτσάρει.

Η ταινία είναι σίγουρα ξεκάθαρη στις προθέσεις της και φυσικά ακολουθεί την γνωστή συνταγή με τις πολύχρωμες εικόνες, το χιούμορ, κάποιες συναισθηματικές εικόνες και όλα εκείνα τα οποία κάνουν αυτές τις ταινίες αρκετά επιτυχημένες.

Έχουν κάτι το ξεχωριστό οι συγκεκριμένες ταινίες και είναι δεδομένο το ότι θα προσφέρουν πολλές όμορφες και αυθεντικές στιγμές, ενώ παράλληλα περιορίζει κάποια αχρείαστα κλισέ στην αρχή, στο καλύτερο φετινό animation, για την ακρίβεια καθαρά τέτοιο. 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και τα ηθικά διδάγματα της ταινίας, όπως η πίστη στα όνειρα σου, η συνεχής υπομονή και επιμονή για να τα πετύχει αλλά και το σημαντικό δίδαγμα της φιλίας.

Για να συνοψίσουμε, το Zootopia είναι μια διασκεδαστική ταινία, με σχεδόν κανένα μειονεκτήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την γνώμη μας για αυτήν και εννοείται ότι όχι μόνο μιλάμε για μια ακόμα ενδιαφέρουσα animation ταινία, αλλά μια επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από την ταινία:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια