Emma review

Emma

Αρχές 19ου αιώνα στην Αγγλία και σε μια αριστοκρατική οικογένεια ζει η Έμμα. Μια νεαρή, όμορφη και αρκετά έξυπνη κοπέλα, η οποία όμως δεν δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον θεσμό του γάμου, κάτι που την φέρνει αντιμέτωπη με τις παραδόσεις και τις τάσεις της εποχής γύρω από τα θέματα των σχέσεων.

Στην πρώτη της κινηματογραφική προσπάθεια, με παρελθόν στο χώρο των βίντεο κλιπ και παρακαταθήκη ταινίες μικρού μήκους, η Autumn de Wilde καταπιάνεται με το ομώνυμο βιβλίο της Jane Austen. 

Με το υποείδος που αντιστοιχεί στα δράματα εποχής να χαρακτηρίζεται από στιβαρούς και παραδοσιακούς κανόνες, η de Wilde δεν καταφέρνει να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, παραδίδοντας ένα κατά κύριο λόγο ακαδημαϊκό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από μια βρετανική αύρα που περνάει μέσα από κλασικά σαλόνια, εντυπωσιακούς κήπους, και περίτεχνα φορέματα. Αντιθέτως, αυτό δεν διαφαίνεται πάντα σε επίπεδο διαλόγων, με την απόδοση να αποκτά μια πιο σύγχρονη μορφή και τους χαρακτήρες να δείχνουν συχνά πιο μπροστά από την εποχή τους. 

Η μεταφορά είναι σχεδόν πάντα πετυχημένη, καθώς οι ήρωες συμβαδίζουν αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα πιο κλασικά στοιχεία, κάνοντας σε ορισμένα σημεία το δέσιμο στοχευμένο και συμπαγές.

Ως προς τους ηθοποιούς πάντως που δίνουν ζωή σε αυτούς τους χαρακτήρες όλοι ανταποκρίνονται στους ρόλους τους, καταφέρνοντας να δώσουν πνοή στην πλοκή. Και κυρίως η πρωταγωνίστρια, Anya Taylor Joy, την οποία μάθαμε μέσα από το The Witch, αλλά έγινε ευρέως γνωστή μέσω του Split. Εδώ έχει στα χέρια της έναν αρκετά ταιριαστό ρόλο τον οποίο αποδίδει με την έμφυτη φρεσκάδα της, μεταδίδοντας τις διακυμάνσεις του χαρακτήρα της, παρά την περιορισμένη σκιαγράφηση που προσφέρει το σενάριο.

Τελικά η ταινία αυτή είναι κλασική με προσπάθειες εκσυγχρονισμού ωστόσο, με εξαιρετικά γραφικά και σκηνικά τοπία.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από την ταινία:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια