Tangled review

Tangled

Δύο στα δύο για τη Disney και μοιάζει να επανέρχεται για τα καλά. Κυριότερη αιτία για αυτή την ολική επαναφορά είναι η εμπιστοσύνη σε αυτό που έκανε την εταιρία μεγάλη: τα παραμύθια. Μάλιστα, διανύουμε την τρίτη καλή περίοδο της Disney και, χαρακτηριστικά, κάθε περίοδο από αυτές ανεβάζει τον πήχη της αλλοίωσης του παραμυθιού ένα σκαλί απάνω. Μαζί, ανεβάζει και την επικινδυνότητα για τα περί ποιότητας, αλλά να που τα καταφέρνει και τώρα, αλλάζοντας τα φώτα στο παραμύθι της Ραπουνζέλ. Είναι τρελό, είναι συγκινητικό, είναι περιπετειώδες, είναι ένα πλήρες πακέτο διασκέδασης για όλες τις ηλικίες, κερδίζοντας τις μεγαλύτερες με την γοητεία του. Αυτό μόνο μετράει: είναι αδιαμφισβήτητα γοητευτικό.

Εξαιρετική η δουλειά πάνω στο κινούμενο σχέδιο που είναι μια μίξη ψηφιακού και παραδοσιακού σχεδίου. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως σκοτεινές, ενθουσιάζει με την παραμυθένια του ακρίβεια. Σε αυτό κινούνται καλοστημένοι χαρακτήρες, πλασμένοι να μην χαλάσουν τόσο την χιουμοριστική όσο και τη συνολική εικόνα της ιστορίας. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι επικίνδυνα και πλαστικά όμορφο, αλλά το χιούμορ τούς αποδεσμεύει και τους αφήνει να χαρούν μια σπάνια χημεία. Η ταινία έχει επίσης φανταστική μουσική επένδυση καθώς και τραγούδια.

Η πλοκή της ταινίας εξελίσσεται ιδιαίτερα ομαλά και οι χαρακτήρες της είναι πολύ προσεγμένοι και καλοδουλεμένοι. Τα γραφικά της ταινίας είναι εξαιρετικά παρά το γεγονός ότι η ταινία αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar  δουλεμένη αποκλειστικά στον υπολογιστή, που είχε ως θέμα της ένα παραμύθι. Επιπλέον, η ταινία αυτή είναι η 50η ταινία της Disney.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο προτείνεται αυτή η ταινία είναι για τα ηθικά της διδάγματα εκ των οποίων τα κυριότερα είναι "Πίστη στον εαυτό σου", "Καθαρότητα και αγνότητα ψυχής" αλλά και το γεγονός ότι "Οι άνθρωποι με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να αλλάξουν στάση ζωής προς το καλύτερο".

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από την ταινία:

Επίσης, σου προτείνουμε να δεις και την παρακάτω ταινία μικρού μήκους με το όνομα "Ever After", η οποία έχει ως θέμα της τον γάμο της Ραπουνζέλ με τον Γιουτζίν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια