Pride and Prejudice review

Pride and Prejudice

Ακόμα μια μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος της Jane Austen στην μεγάλη οθόνη. Η Elizabeth Bennet (Keira Knightley) είναι η κόρη ενός φτωχού ευγενή στην Γεωργιανή Αγγλία η οποία μαζί με τις αδερφές της ελπίζουν σε έναν καλό γάμο. Ένας νεαρός ευγενής ερωτεύεται κεραυνοβόλα την αδερφή της την καλόκαρδη Jane αλλά ο φίλος του Darcy (Matthew MacFadyen) και η αδερφή του τον αποτρέπουν να την παντρευτεί. Η Elizabeth με την σειρά της νιώθει να ελκύεται από τον κακότροπο υπερήφανο Darcy ενώ και ο ίδιος αισθάνεται πως δεν μπορεί να της αντισταθεί. Ένας φαινομενικά ευγενικός στρατιώτης προειδοποιεί επιπλέον την Elizabeth για τον κακό χαρακτήρα του Darcy αλλά τελικά η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή. Η Elizabeth τελικά παραδέχεται πως έκρινε πολύ αυστηρά τον δύστροπο Darcy και αυτός με την σειρά του αναγκάζεται να καταπιεί όλη την περηφάνεια του για την γυναίκα που αγαπά με μεγαλύτερο πάθος από όσο ποτέ του θα φανταζόταν. Και όλη αυτή η πλήρης συγκρούσεων ερωτική ιστορία διαδραματίζεται στην μαγευτική αγγλική εξοχή ανάμεσα σε πλήθος άλλων υπο-ιστοριών έρωτα και προδοσίας.

Το Pride and prejudice είναι άριστο σκηνογραφικά με τα χαρακτηριστικά κοστούμια εποχής με προσοχή στην λεπτομέρεια, τα πανέμορφα σκηνικά που πιθανότατα είναι αληθινά ανάκτορα και την comme il faut Γεωργιανή μουσική μαζί με αυτούσιες ατάκες από το βιβλίο που πιθανότατα χαρακτήριζαν το πνεύμα της εποχής.

Η ταινία είναι πολύ πλούσια σε σκηνικά, σε κοστούμια, όπως θα έπρεπε δηλαδή για να αναδείξει σε όλο του το μεγαλείο το στιλ της εποχής. Υπογεγραμμένο από τον φιλόδοξο σκηνοθέτη Joe Wright το φιλμ όμως έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο σημαντικές ερμηνευτικές στιγμές της χρονιάς που μόλις ολοκληρώθηκε. Μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζει αναμφίβολα η παρουσία της Keira Knightley, του πιο πρόσφατου εξαγώγιμου υποκριτικού προϊόντος της Μεγάλης Βρετανίας, που κρατά με πολύ υψηλές αξιώσεις, τον ρόλο της ατίθασης Elisabeth. Υπάρχει επίσης ένα πανίσχυρο καστ, αποτελούμενο από τους βετεράνους Donald Sutherland και Brenda Blethyn που χαρίζουν την δική τους εμπειρία ως ματαιόδοξοι γονείς και την πανέμορφη Rosamund Pike, που είναι αξιόλογη σαν συνεσταλμένη αδελφή Jane.

Βεβαίως δεν απευθύνεται σε όλο το εύρος των θεατών το Pride And Prejudice, έχει όμως ένα ιδιόμορφο χαρακτηριστικό, αφού από την στιγμή που κάποιος θα ξεκινήσει μαζί του, πολύ δύσκολα θα το αποχωριστεί, δίχως να μάθει το φινάλε της εξέλιξης της υπόθεσης. Προτείνεται δίχως ενδοιασμούς, αφού ακόμη και αν μοιάζει ελαφρώς βαρύ λόγω της χρονικής στιγμής που εκτυλίσσεται η ιστορία.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από την ταινία:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια