Ready or Not review

 Ready or Not

Είσαι έτοιμος για την πιο ανατρεπτική ταινία που συνδυάζει την ανατριχίλα με την ανακάλυψη ενός «κρυφού» μυστικού»; Ανακάλυψε την πολύμηνη σχέση της Grace με τον Alex που ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού. Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Alex έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι. Η Grace θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Alex ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;

Μια διαφορετική νότα τρόμου έρχεται να μας παρουσιάσει αυτή η ταινία, βάζοντας μας μέσα στην “οικογένεια”, παρακολουθώντας τους κανόνες να μπαίνουν ένας προς έναν σε εφαρμογή. Ανακατεύοντας αριστοτεχνικά θα έλεγε κανείς, την πολυτέλεια των υλικών αγαθών με την φτωχή αντίληψη και ιδεολογία των “συγγενών” και την αγνότητα μιας ψυχής, (βλ. Νύφη) εναντίον στους πουλημένους του έξω από δω, μας προσφέρει ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό. Οι παραλληλισμοί είναι φανεροί και δεν θα πλατειάσω εξηγώντας το προφανές. Όμως θα σας πω να της ρίξετε μια ματιά, διότι με την επιλογή της κωμικής πλευράς εκεί που  το χρειαζόταν, δημιουργήθηκε μια άλλη ατμόσφαιρα στην ταινία. Οι πιο μυημένοι στα επιτραπέζια παιχνίδια σίγουρα θα ξεχωρίσετε μέσα στις σκηνές τα διάσημα “Clue”, “Cluedo”, “The Paper Box”.

Μια ανάλαφρη και κωμική ταινία τρόμου, διαφορετική και έξυπνη, επιτυχαίνει να μην είναι κουραστική ή ανιαρή ενώ προσφέρει μια μακάβρια κατάσταση που θυμίζει ελαφρώς την οικογένεια Addams.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από τη ταινία:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια