Venom review

 Venom

Ο επίμονος δημοσιογράφος Eddie Brock θα αναλάβει την συνέντευξη ενός διάσημου ιδιοκτήτη φαρμακευτικού ερευνητικού κέντρου, Carlton Drake. Η ιστορία της χρονιάς όμως θα δώσει μία λάθος στροφή στη ζωή του Eddie. Άνεργος και μόνος, θα ενσωματωθεί με ένα symbiote από άλλο πλανήτη, με όνομα Venom. Όταν το Alter-ego του βγει στην επιφάνεια, θα πρέπει να επιλέξει τι είναι πιο σημαντικό. Η κατάκτηση του κόσμου που ζούμε, ή η σωτηρία του.

Για την ιστορία ο Venom είναι χαρακτήρας της φαντασίας, δημιούργημα και ιδιοκτησία της Marvel. Τον έχουμε γνωρίσει κυρίως μέσω των Spiderman Comics διότι υπήρξε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κακούς χαρακτήρες που αντιμετώπισε ο ήρωας.

Η ταινία προσπαθεί να μας κάνει να νοιαστούμε για τους χαρακτήρες και τα προβλήματα τους, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η ιστορία κυλάει σχετικά αργά και χωρίς νόημα. Σίγουρα δεν βαρεθήκαμε, αλλά δεν ενσωματωθήκαμε. Μέχρι τη μέση της ταινίας το κοινό περιμένει με ανυπομονησία την ενσωμάτωση του Eddie με τον Venom. Τελικά αυτό αργεί να έρθει και το ενδιαφέρον έχει πάει περίπατο. Το ερωτικό ενδιαφέρον μας αφήνει παγερά αδιάφορους διότι δεν αποτελεί κανένα σκοπό στην εξέλιξη της υπόθεσης, εκτός από το γεγονός ότι σίγουρα θα βρίσκεται στο τέλος της ταινίας όπως έχει κάνει η Sony επανειλημμένα με 5 ταινίες Spiderman. Δυστυχώς η ταινία χειροτερεύει όταν τελικά γίνεται η ένωση των 2 χαρακτήρων, και τα γεγονότα από εκεί και πέρα διαδραματίζονται μέσα σε μία νύχτα. Το οποίο από μόνο του καθιστά αδύνατή την εξέλιξη της σχέσης Eddie-Venom. Αναμενόμενα περιμένουμε ο anti-hero να γίνει στο τέλος hero με έναν λόγο που δεν βγάζει κανένα νόημα. Από εκεί και πέρα τα πάντα γίνονται βεβιασμένα, άτσαλα και βιαστικά διότι δεν έχουμε χρόνο και δεν θέλουμε η ταινία να γίνει 3ωρη. Το αναμενόμενο τέλος έρχεται πάλι χωρίς καμία εξήγηση μόνο και μόνο για να μας δώσει 2 βασικά στοιχεία. Το plotting twist και το sequel.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από την ταινία: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια