Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl review

 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Με μια αναδρομή στο 2003 αναμφίβολα η ταινία "Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού" ήταν και είναι ακόμη μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του σινεμά. 

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται από τον τυχοδιώκτη και πανούργο Captain Jack Sparrow και τον σιδερά Will Turner, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ο καθένας προσπαθούν να σώσουν την κόρη του κυβερνήτη του Port Royal, Elisabeth Swann από τον Captain Barbossa και το πλήρωμά του. Η συνολική διάπλεξη της ιστορίας είναι εκπληκτική και δεν κουράζει καθόλου τον θεατή και οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα καλά δομημένοι. Το σενάριο είναι εμπλουτισμένο με άλλοτε κωμικούς και άλλοτε σοβαρούς διαλόγους κάτι που δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στους θεατές.

Τα σκηνικά καθώς και οι ενδυματολογικές επιλογές της ταινίας ξεχωρίζουν και μεταφέρουν πραγματικά το θεατή στη Αγγλία εκείνης της εποχής. Τα γραφικά επίσης είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, δεδομένου της παλιάς χρονολογίας στην οποία δημιουργήθηκαν και δεν υποδηλώνουν τίποτα το ψεύτικο ή το ασύνδετο με τη ταινία.

Δεν θα έπρεπε επίσης να παραλείψουμε την εξαιρετική ερμηνεία του Johny Depp ως Captain Jack Sparrow, ο οποίος υποδύθηκε το ρόλο του συμφεροντολόγου, πανέξυπνου και "τρελού" πειρατή του άριστα, προσαρμόζοντας τέλεια τις εκφράσεις του ακόμη και τις κινήσεις του. Εκπληκτικές ήταν επίσης και οι ερμηνείες των Orlando Bloom και Keira Knightley, οι οποίοι υποδύονται το Will Turner και την Elisabeth Swann αντίστοιχα, δίνοντας στη ταινία ένα πιο ρομαντικό και διαφορετικό από το συνηθισμένο τόνο. 

Οι συνθέτες της μουσικής της ταινίας είναι ο πασίγνωστος και ταλαντούχος Hans Zimmer και πολυτάλαντος Klaus Badelt και πραγματικά έχουν κλέψει τη παράσταση. Ποιος άραγε δε ξέρει τη πασίγνωστη μελωδία "He is a Pirate" και ποιος άραγε δεν την έχει συνδέσει με αυτή τη ταινία. Η μουσική της ταινίας είναι απλά μοναδική και κατά τη γνώμη είναι από τα καλύτερα soundtrack ταινιών που έχουν βγει μέχρι τώρα.

Εν κατακλείδι, η ταινία αυτή είναι μια ταινία που έχει γράψει ιστορία και που συζητιέται ακόμη και σήμερα μετά από τόσο χρόνια. Προσωπικά, η ταινία αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου και απολαμβάνω να τη βλέπω ξανά και ξανά χωρίς ποτέ να τη βαριέμαι.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από τη ταινία:


Μπορείς επίσης να ακούσεις και το μοναδικό κομμάτι του 
Hans Zimmer και του Klaus Badelt  "He is a Pirate"
  παρακάτω:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια