Inside Out review

                                                                Inside Out

Το να μεγαλώνεις δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση, ειδικά για την Riley που αναγκάζεται να αφήσει την ήσυχη ζωή σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της, τα οποία ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς λοιπόν παλεύει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

"Τα μυαλά που κουβαλάς” είναι μια περιπέτεια-κωμωδία καταστάσεων για όλη την οικογένεια, που λαμβάνει χώρα εξολοκλήρου μέσα στον εγκέφαλο ενός 11χρονου κοριτσιού! Τα συναισθήματά της “Χαρά, Λύπη, Θυμός, Αηδία & Φόβος” είναι οι βασικοί χαρακτήρες του στόρι της 15ης animation ταινίας της Pixar. Όταν λοιπόν ένα κορίτσι ωριμάζει, τα συναισθήματά της προσπαθούν να ωριμάσουν μαζί της, επιβιώνοντας των καθημερινών δυσκολιών. Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα που εκτός από πραγματικά διασκεδαστική, αλλάζει το τρόπο που σκεφτόμαστε για το… πως σκεφτόμαστε!

Πολλές φορές μπερδεύουμε λίγο την χρησιμότητα του animation, βάζοντάς του την στάμπα του “παιδικού”. Η δικαιολογία ύπαρξής του όμως στα δρώμενα του σινεμά, είναι η προώθηση διαφορετικών μηνυμάτων σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από ένα σενάριο που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι μαζί. Άλλωστε είναι αρκετά ψυχαγωγικό να προσπαθώ να βρω τα διαφορετικά μηνύματα και συναισθήματα που μας προσφέρουν. Το "Inside Out" παίρνει άριστα στο παραπάνω, αφήνοντας ταυτόχρονα γεμάτο το μυαλουδάκι γονιού και παιδιού, με τροφοδοσία για σκέψη και συζήτηση χώρια αλλά και μεταξύ τους. Μπορεί οι χαρακτήρες του Inside Out να μην είναι ικανοί να σηκώσουν ένα franchise γύρω τους, όμως η ιδέα του σεναρίου θα σας κάνουν να το λατρέψετε και να το προσθέσετε στη λίστα με τα αγαπημένα σας animation. Αυτό που θα εντυπωσιάσει τους ενήλικες και δεν θα προσέξουν τα παιδιά, είναι η αντιστοίχιση του προτεινόμενου φανταστικού σύμπαντος με την επιστημονική πραγματικότητα. Όταν μια ταινία τελειώνει και λες “θέλω να δω sequel ΤΩΡΑ”, τότε μάλλον έχει κάνει καλά τη δουλειά της.

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να πάρεις μια ματιά από τη ταινία:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια