Alice in Wonderland review

 Alice in Wonderland

Η ταινία αυτή είναι μια αμερικάνικη ταινία φαντασίας του 2010, που σκηνοθετήθηκε από τον Tim Burton και γράφτηκε από την Linda Woolverton. Είναι βασισμένη στο βιβλίο του βρετανού συγγραφέα Lewis Carroll "Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων" και "η Αλίκη μέσα στο καθρέπτη και τι βρήκε εκεί", τα οποία κυκλοφόρησαν με την πρώτη έκδοσή τους το 1865. 


Στην ιστορία αυτή ένα μικρό κορίτσι, η Αλίκη, αφού προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα της πραγματικότητας, βρίσκει μια πύλη, μια τρύπα πιο συγκεκριμένα, χάρη σε ένα λαγό και μεταφέρεται σε μια θαυμαστή χώρα με τα πιο παράξενα αλλά και θαυμαστά μέρη και τα πιο ενδιαφέρονται πλάσματα. Γνωρίζει πολλούς ανθρώπους αλλά ο θαυμασμός της αρχίζει να εξαφανίζεται όταν παρατηρεί πως και οι άλλοι  έχουν προβλήματα και θα πρέπει να τους βοηθήσει για να τα ξεπεράσουν, κάτι που θα της θυμίσει τα λόγια του πατέρα της όταν έλεγε να μη φοβάται και να δείχνει θάρρος στις δύσκολες καταστάσεις.

 Η ταινία αυτή είναι προσωπικά μια από τις αγαπημένες μου καθώς με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα γραφικά αλλά και η πλοκή και τα ηθικά διδάγματα, παρόλο που όπως και σε άλλες ταινίες σαν αυτήν δεν είναι βασισμένη κατά γράμμα και λεπτομέρεια στο βιβλίο. Θα σας πρότεινα να την δείτε αν σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, είναι αρκετά καλή. 

Παρακάτω μπορείς να δεις το trailer και να κρίνεις μόνος σου την ταινία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια